"Art is a Melody of Life”. - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

“Art is a Melody of Life”.

U sklopu turističke ponude Grada Banjaluka, Gradski tamburaški orkestar u subotu,15. avgusta počinje sa realizacijom projekta Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke, pd nazivom “Art is a Melody of Life”.

Projekat ima za cilj da u direktnoj komunikaciji publike i umjetnika, predstavi dio kulturnih i umjetničkih potencijale Banjaluke, koja je u regionu prepoznatljiva kao grad tambure i tamburaške muzike, isto kao i grad u kome su ponikli mnogi poznati i proslavljeni likovni stvaraoci.  Manifestacija pruža priliku mladim umjetnicima da stvaraju svoja djela u ambijentalnim uslovima i pred publikom.  

Manifestaciju čine dvije, naoko odvojene komponente – muzika i slikarstvo.  Prva je cjelovečernji koncert Gradskog tamburaškog orkestra, koji se odvija na otvorenom prostoru i gdje publika nema rezervisano mjesto za praćenje koncerta, nego se slobodno kreće u prostoru.  Zbog specifičnog, otvorenog prostora u centru grada, teško bi bilo zadržati pažnju publike tokom nekih dva sata, koliko je predviđeno trajanje koncerta.  Iz tog razloga projektom je predviđeno prisutvo slikara, koji na licu mjesta, u ambijentu gradskog trga, uz zvuke muzike stvaraju nova umjetnička djela.  Pored toga, oni izlažu i svoja djela koja su nastala u ranijem periodu, čime gradski trg dobija privid slikarskog ateljea – galerije na otvorenom prostoru.

Pored Odjeljenja za kulturu, sport i socijalnu politiku Grada Banjaluka, projekat je podržala Nova Banka ad Banjaluka.  Prvi od tri ciklusa će se održati 15. avgusta na prostoru između Gospodske ulice i Trga Bana Milosavljevića, sa početkom od 18:00 sati.  Naredna dva ciklusa su planirana za 6. i 19. septembar. 

Danas objavljeno

Vojska Srbije ima čime da se ponosi: Izvedena najveća vježba i to u noćnim uslovima

M.

Nove teretane na otvorenom: Ada, Kočićev vijenac i Obilićevo jačaju sportsko-rekreativne vrijednosti

M.

Život se može povratiti, ali čovečanstvo ne

M.

Ostavite komentar