Arrival pauzira rad na električnim autobusima - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Arrival pauzira rad na električnim autobusima

Startup kompanija Arrival, koja je prošlog mjeseca rekla da će otpustiti trećinu svojih zaposlenih, sada će se fokusirati na kompletiranje svog kombija za dostavu. Arrival je rekao da ima oko 20.000 porudžbina UPS-a, i očekuje da će prve modele izbaciti kasnije ove godine.

Arrival se fokusira na proizvodnju logističkih kombija

Arrival je zapravo počeo sa svojim projektom električnog autobusa i već je napravio nekoliko modela spremnih za testiranje. Njegov automobil, dizajniran da se prodaje vozačima koji dele vožnju, bio je u fazi prototipa, a kompanija je angažovala Tom Elvidge-a iz Uber-a da vodi program. Međutim, projekat automobila bi se mogao naći pritisnut nadolazećom recesijom.

Takođe, fokus Arrival-a na revolucionarni pristup javnim autobusima bio je drugačiji od većine proizvođača električnih vozila. Autobusi su uobičajeni u skoro svakom gradu, i za okolinu ih je uvek bolje koristiti nego veći broj automobila. To što je projekat električnih autobusa pauziran u korist proizvodnje logističkih kombija nije iznenađujuće, ali svakako nije sjajan znak za budućnost javnog prevoza.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Motorola je napravila električni automobil 20 godina pre kompanije Tesla

Vanja A

Mercedes osvježio B klasu

Zeljka

Za zatvor: Rimčevom Neverom usred dana jurio 328 km/h

Zeljka

Ostavite komentar