Sastojci:
– 100g speltinog brašna
– 50g ovsenog brašna
– 50g heljdinog brašna
– 1 kašičica sode bikarbone
– sok od pola limuna
– 1 kašika mlevenog semena bundeve
– 1 kašika mlevenog lana
– 1 kašičica origana
– 130 ml kisele vode
– 1 kašika svinjske masti
– 1 belance susam so
Priprema:
U posudi sjediniti sve vrste brašna sa malo soli i promešati.Dodati mlevene semenke bundeve i lana , svinjsku mast i origano.
Sipati kiselu vodu i sodu bikarbonu razmućenu u soku od limuna, pa umesiti glatko testo.Ostaviti da miruje 20 min.
Na radnoj površini posutoj brašnom oblikovati štapice duzine 15 cm. Poslagati ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje,premazati umućenim belancetom i posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!