Arena dostigla pun kapacitet? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Arena dostigla pun kapacitet?

Privremena bolnica Arena skoro je dostigla pun kapacitet od 510 mesta.

U poslednja 24 sata primljeno je 45 novih pacijenata, koji su tamo poslati iz kovid-ambulanti.

Trenutno je više od 200 pacijenata na kiseoničkoj terapiji, a svakodnevno se rade laboratorijski nalazi, kao i rendgenski snimci.

Lekari koji rade u Areni rekli su za Prvu televiziju da se tamo nalaze tri respiratora – dva statična i jedan pokretni i da nijedan od njih na svu sreću do sada nije upotrebljen.

Samo u parteru arene, delu u kojem ima 360 kreveta, nalaze se 302 pacijenta. Inače, u VIP ložama nalazi se još 150 kreveta.

Vlado Batnožić, koordinator privremene bolnice u Areni, kaže da u Areni ima veliki tim stručnjaka koji brine o pacijentima – psihološka služba, izuzetno jaka psihijatrijska služba, kao i internistička služba sa pulomolozima, sa lekarima iz kliničkog centra.

“Ovo je ustanova koja je sastavljena od 17 zdravstvenih ustanova, lekara sa VMA i drugih kliničkih centara. Ovde ima 40 lekara i 70 medicinskih sestara”, kazao je on.

Kako su čelnici Arene rekli, posete su zabranjene, a pacijenti se ovde zadržavaju oko desetak dana u zavisnosti od kliničke slike.

Tu su smešteni pacijenti sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom kojima je potrebno lečenje, ali ne na intenzivnoj nezi.

Izvor: B92, prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Danas objavljeno

Nova dešavanja na poljsko-beloruskoj granici: Počelo je

M.

Sukob u Kijevu – nezvanično, ima poginulih

M.

Bajden: SAD neće unilateralno poslati trupe u Ukrajinu

M.

Ostavite komentar