21. Marta 2022.

Arapski W Motors prikazao futuristički policijski SUV

Big Portal

Izloženi model Ghiath Smart Patrol će biti sklapan u domovini, odnosno u UAE. Tačnije, proizvodnja će biti organizovana u fabrici podginutoj u Silikonskoj dolini Dubaija. Konstruktor se pohvalio time da je novi SUV tehnološki najnaprednije vozilo na svijetu, inače namijenjeno eksploataciji od strane specijalnih službi.

Tehničke karakteristike Smart Patrola nisu objavljene. W Motors se fokusirao na prezentaciju posebnih obilježja Ghiatha. Konkretno, automobil se razlikuje po dizajnerskim elementima brenda, a koji se vide na karoseriji, što je dopunjeno koktelom rasvjete namijenjene specijalnoj svjetlosnoj signalizaciji. Tu je sklopiva panoramska kamera i sistem za nadzor nad okruženjem, kao i spoljne kamere za praćenje događaja iz spoljašnosti, a koje su montirane na karoseriji. Pride, instalirani su i sistemi za raspoznavanje lica i registarskih tablica.

Kabina je osmišljena na način da odgovara potrebama policijskih službenika, onih koji duge sate provode za volanom i u jurnjavi. Pristup informacionom sistemu nacionalne policije je olakšan zahvaljujući 16-inčnom monitoru, instaliranom na centralnoj konzoli. Saputnik vozača računa na zaseban ekran, dok je dodatni tablet s operativnim sistemom Android, stavljen na raspolaganje kako bi se baratalo informacionim sistemima.

Iza vozača i suvozača (u uniformi), postavljeno je zaštitno staklo, pa je tako zadnja klupa izolovana od službenika policije i zaštitnim okvirom. Poseban odjeljak je obezbijeđen u prtljažniku kako bi se smjestila bezbjednosna i oprema za spasavanje. Obezbjeđen je i dio za bespilotnu letjelicu.

Sudeći po riječima čelnika policije Dubaija, general lajtanta Abdulaha Kalife Al Maria, gradske vlasti su već dobile deset novih SUV-ova, a u samo pet godina, biće kupljeno još 400 primjeraka modela Ghiath Smart Patrols za potrebe javne policijske službe. Vrijednost ove nabavke iznosi 54,4 miliona američkih dolara.

(AutoRepublika)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare