Ar Keli optužen i za zlostavljanje tinejdžera - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Ar Keli optužen i za zlostavljanje tinejdžera

Američka muzička zvijezda Ar Keli suočava se sa novim optužbama o seksualnom zlostavljanju. Pjevač je optužen da je 2006. godine iskoristio 17-godišnjeg mladića nakon upoznavanja u Mekdonaldsu, kao i da je primorao više ženskih osoba na odnose sa drugim mladićem dok ih je on snimao.

Tužioci tvrde da je pevač zlostavljao tinejdžera kojeg je upoznao u čikaškom Mekdonaldsu 2006. godine, javlja Bi-Bi-Si.

Oni žele da se dokazi o ovom i drugim navodnim zločinima koji nisu u optužnicama, razmotre na ročištu zakazanom za avgust.

Sudija tek treba da donese odluku o tome da li će se novi dokazi razmatrati, a Keli u zatvoru gotovo dve godine čeka suđenje.

Jedna od najvećih ritam i bluz zvezda devedesetih poriče da je ikada ikoga zlostavljao, a njegovi advokati nisu komentarisali najnovije navode.

Robert Silvester Keli, poznatiji kao Ar Keli, pred sudom u Njujorku treba da se pojavi sledećeg meseca zbog optužbi koje uključuju seksualno iskorišćavanje dece, pravljenje nepristojnih slika maloletnika, reketiranje i ometanje sudskog postupka.

Za nedela iz tih optužbi dobitnika Gremija tereti šest neimenovanih žena i devojaka.

Tužioci bi takođe želeli da porotnici istovremeno čuju za više od desetak drugih ljudi koji tvrde da ih je Keli zlostavljao, pretio im ili ih maltretirao.

Među njima je 17-godišnji mladić i ambiciozni muzičar, kojeg je Keli navodno upoznao u Mekdonaldsu, a zatim pozvao u svoj studio u Čikagu.

Nakon što mu je ponudio pomoć u muzičkoj karijeri, Ar Keli je imao seksualni kontakt s njim dok je bio maloletan.

Tužioci kažu da je isti mladić Kelija upoznao sa prijateljem, koji je imao 16 ili 17 godina, a sa kojim je pevač imao seksualnu vezu nekoliko godina kasnije.

Takođe, u dodatnim optužbama navodi se da je 54-godišnji pevač prisilio nekoliko ženskih osoba, uključujući i maloletnicu, na seks sa mladićem dok ih je on snimao.

Tvrdnje dvojice mladića i drugih oštećenih, navode tužioci, treba da pokažu da navodna Kelijeva nedela „nisu bili izolovani događaji već deo šireg obrasca ponašanja“.

Glasine o seksualnom zlostavljanju prate ga od poslednje decenije 20. veka, ali je više optužnica podneto pred sudom tek nakon objavljivanja šestodelnog dokumentarca Surviving R Kelly, početkom 2019. godine na Netfliksu.

Popularnog američkog pevača, plesača, autora tekstova pesama i glumca pojedine kolege kritikuju javno i pružaju podršku njegovim žrtvama. Neke kolege su prekinule saradnju.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Kevin Spejsi ide na sud zbog optužbe za zlostavljanje

Vanja A

R’Boni Gabriel prva Filipinka s titulom mis Amerike u posljednjih 60 godina

Vanja A

Stvari koje trebaš znati ako želiš da imaš psa i mačku istovremeno

Vanja A

Ostavite komentar