Apsurd "All-NBA" timova - BIGportal.ba
Košarka Sport

Apsurd “All-NBA” timova

Novinari u Sjedinjenim Američkim Državama godinama unazad zalažu se za reformu “All-NBA” timova, odnosno najboljih timova sezone.

Predstavnici “sedme sile” u Americi smatraju da bi u timovima trebalo da budu najbolji igrači i to ne po pozicijama, već isključivo po igri.

U SAD “All-NBA” timovi imaju veliku težinu, mnogo veću nego što mi mislimo i zbog toga mnogi se nađu uvređeni kada ne vide svoje ime u prva tri tima.

Još više se uvrede kada vide da imaju više bodova od nekoga, a opet nisu u timu.

To je slučaj ove sezone sa Krisom Midltonom koji je skupio ukupno 82 boda, više nego bekovi Ben Simons i Rasel Vestbruk, međutim Midlton se vodi kao “krilo”, a kako Batler, Tejtum imaju više bodova, koji su “krila”, onda nije bilo mesta za igrača Milvokija.

“All-NBA” timovi podeljeni su na pozocije “bek”, “krilo”, “centar”, pa isto tako dolazimo do još jednog apsurda gde se Entoni Dejvis vodi kao centar, a pritom jedva da je koji minut u ligaškom delu sezone odigrao kao “petica”.

Tako nije bilo mesta za Nikolu Jokića u prvom timu jer je Dejvis zauzeo njegovo mesto, te je srpski košarkaš stavljen u drugi najbolji tim sezone.

Videćemo da li će NBA nešto promeniti u vezi “All-NBA” timova u sezonama ispred nas.

Danas objavljeno

Novak dobio izvinjenje iz Australije

Vanja A

Salah odredio svoju cijenu 1.080.000 KM nedeljno

Vanja A

Ferguson došao u Junajted da ugasi “požar” Solskjera

Vanja A

Ostavite komentar