Aprilia Tuono 660 stiže na proleće - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Aprilia Tuono 660 stiže na proleće

Aprilia se, bar se tako čini, nije naročito snašla u doba pandemije virusa koron. Barem u poređenju sa svojim tržišnim rivalima.

Međutim, izgleda da se stvari u Noaleu polako vraćaju u normalu, pa tako sada stižu vesti da se sprema lansiranje novog Tuono 660 motocikla, prenosi Motoberza.

Predstavljen na prošlogodišnjem EICMA salonu kao koncept, očekivalo se da u proizvodnoj formi debituje na ovom, koji se nažalost nije održao zbog dobro poznatih razloga.

I dok su ostali proizvođači po navici iskoristili novembar da otkriju svoje prodajne adute za 2021, Italijani su bili začuđujuće tihi. Ne samo Aprilia, već i drugi brendovi u sastavu Piaggio grupe.

Kako navode izvori na Apeninima, za odlaganje lansiranja novog Tuono 660 je kriv jedan drugi model, zasnovan na istoj platformi. To je RS 660, koji je otkriven u oktobru, umesto u maju, kako je prvobitno bilo planirano, što je za posledicu imalo ovo pomeranje. Kako sada stvari stoje, novi motocikl će debitovati na proleće naredne godine.

Ono što zasad znamo je da će biti udobnija i praktičnija verzije pomenutog RS, koji je dobio dosta pohvalana račun celokupne platforme i dinamike u vožnji.

Prema dostupnim informacijama, kompanija privodi kraju rad na Tuareg ADV modelu, pa bi nas na proleće mogle sačekati dve premijere.

U narednim sedmicama nas očekuju nova izdanja RSV4 i Tuono 1100 modela, osvežena i sa Euro5 standardom. Uz to, čekamo potvrdu da će nova platforma 350-450 kubika biti razvijena za 2023.

B92

Danas objavljeno

Top 10 modela kojima je vrednost pala za dve trećine u tri godine

Zeljka

Bugatti La Voiture Noire krajem mjeseca

Zeljka

Kako zaštititi motocikl od krađe?

Zeljka

Ostavite komentar