2. Novembra 2021.

Apple žrtvuje nove iPad-ove da bi povećao proizvodnju iPhone 13 serije

Big Portal

Proizvođači Apple-a postali su žrtve ograničenja globalnog lanca snabdevanja, a resursi i komponente biće dodeljeni proizvodnoj liniji iPhone 13 kako bi se osiguralo da prodaja telefona ostane neokrnjena.

Potražnja za iPad-ima zapravo raste na godišnjem nivou zbog rada na daljinu i učenja usred pandemije. Nikkei Asia je naveo povećanje od 6,7% na 53,2 miliona uređaja prošle godine, čime je osigurana skoro trećina ukupnog tržišta tableta na svetu. Međutim, sada Apple daje prioritet proizvodnji iPhone 13 jer su očekivanja za veću potražnju na zapadnim tržištima kao što su Evropa i Amerika.

Apple žrtvuje nove iPad-ove da bi povećao proizvodnju iPhone 13 serije

Serija iPhone 13 deli zajednički čipset sa iPad mini – A15 Bionic, kao i RAM i čipove za skladištenje podataka. Apple je svestan da bi ovo moglo da utiče na prihod od iPad-a za period oktobar-decembar, ali finansijski direktor Luka Maestri je rekao da je ovo jedini proizvod u portfoliu koji je zabeležio pad.

Analitičari nisu iznenađeni Appleovom odlukom. Brejdi Vang, tehnički analitičar iz kompanije Counterpoint Research, rekao je za Nikkei Asia da je „prirodno“ da se iPhoneu daje prioritet. Apple proda preko 200 miliona pametnih telefona godišnje, i to je centar Apple ekosistema, kao i kultni proizvod brenda. Takođe, Kupertino je već daleko ispred ostalih konkurenata, tako da može sebi priuštiti da smanji udeo na tržištu tableta.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare