9. Novembra 2022.

Apple želi da se otarasi Hey Siri

Big Portal

Promena bi omogućila ljudima da probude svoj telefon samo jednom rečju, dovodeći ga u liniju sa konkurentima kao što je Aleksa. Ali to će takođe zahtevati značajan inženjerski rad i obuku veštačke inteligencije kako bi se osiguralo da telefon može prepoznati reč “iz prve”.

Rad na ovoj promeni možda deluje bezazleno, ali iza toga stoji ozbiljan posao koji se odvijao tokom proteklih meseci u Kupertinu i očekuje se da će biti završen sledeće godine ili najkasnije 2024. godine, tako bar tvrdi Blumberg, koji je prvi prijavio ovu promenu.

Izmena bi mogle doći zajedno sa drugim poboljšanjima Siri asistenta, kao što je bolja integracija sa drugim aplikacijama i uslugama. Apple se takođe nada da će poboljšati sposobnost da Siri asistent prepozna i razume svoje vlasnike, tvrdi isti izveštaj.

Apple je nedavno napravio brojne izmene u Siri sistemu, uključujući bolje funkcionisanje diktata i novi glas koji ima za cilj da izbegne usaglašavanje sa rodnim normama. Većina glasovnih asistenata trenutno zahteva da se izgovore najmanje tri sloga pre nego što se aktiviraju. Amazonov Aleksa i Microsoft-ova Cortana mogu se probuditi samo svojim imenom, ali uključuju tri sloga, a Google i dalje zahteva od vlasnika da kažu „OK Google“ ili „Hej Google“ da bi aktivirao asistenta.

Siri_Apple.jpg

Apple podržava „Hej Siri“ na mnogim svojim uređajima, uključujući iPhone, iPad i novije Mac računare. Na Apple Watch-u, korisnici mogu da aktiviraju asistenciju bez izgovaranja fraze, već samo da prinesu sat ka ustima!

Da li vam se sviđa najavljena promena i hoće li vam nedostajati “Hej Siri”?

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare