Apple već testira Beta verziju iOS-a 13.1 - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Apple već testira Beta verziju iOS-a 13.1

Apple još uvijek nije zvanično počeo da distribuira iOS 13, a već ozbiljno testira njegov prvi veliki update.

Prvi put u svojoj istoriji, ovaj proizvođač je developerima ostavio mogućnost da testiraju iOS 13.1 Developer Beta (kao i odgovarajući iPadOS 13.1 Beta), pre nego što je bazna verzija operativnog sistema dospela u javnost.

Ovakav potez Apple-a može i negativno da utiče na pojedine korisnike, jer bi mogli da steknu utisak kako je iOS 13 već pun bagova. Ipak, istina je da se u verziji 13.1 nalaze neke od dodatnih funkcija koje nisu mogle da budu završene na vreme za iOS 13. Pri tome se prvenstveno misli na Restore funkciju, a pored nje 13.1 beta doneće neke promene u Maps-u (deljenje sa prijateljima ETA – Estimated Time of Arrival), novi AirPods indikator jačine zvuka, nove ikonice za HomeKit…

Za sada nema informacija kada bi iOS 13.1 mogao da bude dostupan. To sigurno neće biti u septembru, jer se tada (17. septembra) na Apple-ovom događaju očekuje predstavljanje iOS-a 13, kao i nekih drugih Apple noviteta (TV+, Apple Arcade, novi iPad-ovi…). U svakom slučaju, Apple će se potruditi da ispegla sve te nove opcije pre nego što iOS 13.1 dospe u javnost.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Tehnologija: Da li će robot Leo obavljati kućne poslove umjesto nas

Zeljka

iPhone SE 3 kompanije Apple će biti baziran na modelu XR

Zeljka

Novi udar na Facebook: “Bitnije im je da zarade novac”

Vanja A

Ostavite komentar