Apple već istražuje mogućnosti 6G bežične tehnologije - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple već istražuje mogućnosti 6G bežične tehnologije

Pokrivenost 5G mrežom još uvek se širi globalno, ali izgleda da neke kompanije (među kojima je i Apple) već istražuju narednu generaciju bežičnih tehnologija: 6G.

Ovo sugeriše Bloomberg, koji je otkrio oglase za posao za inženjere u kompaniji Apple.

Prema opisima iz ovih oglasa, u kojima se traže inženjeri za bežične mreže i RAN1/RAN4 standardni inženjeri, zaposleni će biti deo definisanja tima i istraživanja naredne generacije standarda, kao što je 6G. Inženjeri će istraživati i dizajnirati narednu generaciju (6G) bežičnih sistema komunikacije.

Naravno, kako je 5G još uvek u povoju, to znači da se implementiranje 6G bežičnih tehnologija ne očekuje u skorije vreme ali ne predstavlja iznenađenej što se Apple već sada interesuje za 6G. Kompanija se trenutno oslanja na Qualcomm za svoje 5G modeme, ali nakon kupovine Intelovog poslovanja sa modemima Apple želi da sae osamostali o kreira svoje 5G modeme i potencijalno 6G u budućnosti.

Apple je takođe deo “Next G Alliance” industrijske grupacije, koja uključuje kompanije kao što su Google i LG kako bi pomogao u definisanju specifikacija 6G mreže.

Izvor: Benchmar/Ubergizmo

Danas objavljeno

Honor bi uskoro mogao predstaviti tri nova telefona

Vanja A

Predstavljen OnePlus Watch Harry Potter Edition

Vanja A

Redmi Smart TV X 2022 će imati 120Hz osvježavanje

Vanja A

Ostavite komentar