11. Jula 2022.

Apple sprema ekskluzivnu verziju pametnog sata od 1.000 dolara

Big Portal

Pored mnogo novih mogućnosti, očekuje se i znatno viša cena novog modela.

Watch Extreme je Watch Pro

U prethodnim najavama, insajderi su pričali da Apple sprema novu seriju satova pod nazivom Watch Extreme, Watch Extreme Edition i Watch Explorer Edition. Izgleda da je Apple odlučio da se drži starog, dobrog „Pro“ sufiksa koji karakteriše njihove druge proizvode: MacBook Pro, iPad Pro, iPhone Pro.

Ono čime bi novi Apple Watch Pro mogao da opravda novu, višu cenu je znatno otporniji dizajn i nove opcije, koje se za sada samo naslućuju: veći ekran, bolja baterija i znatno „sportskiji“ izgled.

Kada su procurele informacije u pitanju, pominje se 1,99-inčni ekran iste rezolucije kao prethodni model, ali sa znatno unapređenom otpornošću na udarce i padove. Pominje se i nova legura koja bi trebalo da bude jača od aluminijuma, ali i veća baterija sa boljom autonomijom.

Apple Watch

Stari hardver

Kada je hardver u pitanju, Gurman napominje da Apple planira da se osloni na reviziju jako dobrog Apple S6 čipseta, koji je predstavljen pre dve godine, i koji je više nego dobar i dovoljno štedljiv za novu generaciju satova.

Svakako ćemo morati da sačekamo jesen za Apple konferenciju, uz napomenu da čak i da je Gurman sve pogodio, ne računajte da će novi Apple Watch Pro kod nas biti ni blizu najavljene cene od 1.000 dolara. Znajući naše prodavce, ispod 150.000 dinara teško da ćete moći da pazarite Pro verziju novog Apple sata.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare