Apple satelitska komunikacija spasila izgubljenog čovjeka na Aljasci - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Apple satelitska komunikacija spasila izgubljenog čovjeka na Aljasci

Iako je nova funkcionalnost ograničena na SAD, Kanadu i uskoro u odabranim zemljama u Evropi, njenoj upotrebi se niko ne raduje. S druge strane, sve bezbednosne funkcije generalno su kao padobran – ne razmišljate da su vam potrebne, dok vam zaista ne zatrebaju.

U svakom slučaju Emergency SOS je funkcionalnost koja omogućava komunikaciju preko satelita u hitnim slučajevima kada nema mobilne ili Wi-Fi mreže u dometu i moguća je na iPhone 14 seriji. U izveštaju Odeljenja za javnu bezbednost Aljaske navodi se da je 1. decembra vozač motornih sanki bio izgubljen i da su ga spasili vojnici nakon što je aktivirao Emergency SOS funkciju na svom iPhone 14, piše 9to5Mac.

U izveštaju se navodi da je Apple centar za hitne slučajeve kontaktirao odeljenje za potragu i spasavanje Aljaske, sa tačnim GPS koordinatama izgubljenog čoveka. Tim od četiri dobrovoljca je potom poslat kako bi spasao čoveka.

Nova Apple Emergency SOS funkcija trenutno je dostupna u SAD i Kanadi za Apple korisnike i očekuje se da će se proširiti u Evropu, tačnije u Francusku, Nemačku, Irsku i Veliku Britaniju do kraja godine.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Nastavak The Last of Us igre je moguć? Uncharted je završena priča

Zeljka

Kako da bezbjedno koristimo Google Chrome

Zeljka

Zapoleslenici Twittera mogu koristiti “GodMode” da tvitaju s bilo kojeg profila

Zeljka

Ostavite komentar