2. Jula 2020.

Apple prekida update hiljade igara na kineskom App Store-u

Big Portal

Razlog je nedostatak licenci od strane kineske Vlade. Naime, ona pritiska kompaniju da njeno poslovanje bude u skladu sa kineskim lokalnim regulativama koje uključuju da sve igre moraju da imaju dokaz da su odobrene za upotrebu u ovoj državi.

Veliki udarac

Ovo je prilično veliki udar za Apple, jer je kineski App Store najveća prodavnica aplikacija kompanije. Takođe, igre na kineskom tržištu donose najveći deo od 16.4 milijarde dolara zarade. Prodavnice Android aplikacija u ovoj državi usklađene su sa regulativom još od 2016. godine, ali se Apple odlučio za „labaviji“ pristup, omogućavajući developerima da publikuju svoje igre dok čekaju na autorizaciju, što nekad može da traje i mesecima. Procena je će zbog toga update sada biti onemogućen za oko 60.000 igara.

Nije poznato kako je Apple ovoliko dugo uspevao da „izigrava“ pravila na kineskom tržištu, ali pripreme za ovaj korak uvedene su još pre nekoliko meseci. Još u februaru, Apple je podsetio iOS developere u Kini da moraju da pribave licence pre publikovanja svojih aplikacija. U junu je poslao upozorenje da licence moraju da dobiju pre 30. juna, ili će njihovi programi biti uklonjeni iz App Store-a.

Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare