Apple planira da koristi TSMC za proizvodnju sopstvenih iPhone 5G modema - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple planira da koristi TSMC za proizvodnju sopstvenih iPhone 5G modema

Apple navodno planira partnerstvo sa TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) za proizvodnju sopstvenih 5G modema za buduće iPhone uređaje.

Prema Nikkei-ju, Apple planira da koristi TSMC-ov 4nm proces, koji još uvek nije primenjen ni za jedan komercijalni proizvod; modem se očigledno dizajnira i testira na 5nm pre nego što pređe na masovnu proizvodnju 2023. na 4nm, javlja Gadgets 360.

Očekuje se da će se Apple-ov prelazak na modeme sopstvenog dizajna desiti 2023. godine, a TSMC je prirodni partner u proizvodnji.

Qualcomm, koji je dominantan igrač u industriji i proizvodi komponente modema za celu liniju iPhone 13, nedavno je rekao da očekuje da će za dve godine činiti samo 20 odsto narudžbi iPhone modema.

Apple je kupio Intelovo odeljenje 5G modema 2019. godine, što je nagovestilo eventualni prelazak. Ranije te godine Qualcomm i Apple su se složili da okončaju skup spor o patentu tehnologije modema, pri čemu je Qualcomm dobio više od 4 milijarde dolara kao deo nagodbe.

TSMC expected to produce Apple's 5G iPhone modem in 2023 | AppleInsider

TSMC je proizvođač svih iPhone A-serije procesora i M1 sistema na čipu za Mac računare. Postoje stotine TSMC inženjera sa sedištem u Kupertinu koji rade sa Apple-ovim timom za razvoj čipova.

iPhone SoC za 2022. će navodno koristiti TSMC-ov 4nm proces, a pominje se i da će neki iPad modeli usvojiti 3nm procesore već 2023. godine.

Benchmark.

Danas objavljeno

Programeri video igara otkrivaju koliko zarađuju

Vanja A

Nokia Suzume sa Exynos 7884B, Androidom 12, primijećen na Geekbenchu

Vanja A

Programeri video igara otkrivaju koliko zarađuju

Zeljka

Ostavite komentar