Apple patent pokazuje zanimljivo postolje za dva monitora - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Apple patent pokazuje zanimljivo postolje za dva monitora

Kada su u pitanju rješenja za montiranje postolja za monitore, svako ima neke drugačije prioritete.

Postoje oni kojima savršeno odgovara postolje s kojim dolaze njihovi monitori, dok bi drugima možda bilo podobnije rešenje koje bi im ostavilo više prostora na radnom stolu. U zavisnosti od toga koliko monitora koristite, možda imate i više rešenja za montiranje.

Problem sa ovim, bar što se Apple-a tiče, je taj što ponekad ovi nosači monitora ne moraju nužno da pružaju najbolju simetriju i poravnanje. Zbog toga je kompanija Apple patentirala novi dizajn za postolje/nosač monitora, koji je sam po sebi veoma zanimljiv.

Ovaj patent, kao što se može videti na dijagramu, prikazuje sistem za montiranje koji pokušava da održi monitore što je više moguće poravnatim. Ovo dolazi u obliku šine koja ide vodoravno, gde su monitori montirani. Međutim, šina je odvojena na dva dela, po jedan za svaki monitor, što bi korisnicima omogućilo da monitore pomeraju bočno u stranu ili da ih nagnu nagore ili nadole, pritom zadržavajući ih u istoj ravni.

S obzirom na to koliko Apple naplaćuje svoje Pro Display XDR postolje, možemo zamisliti koliko bi ovaj sistem iz patenta mogao koštati ukoliko bi ga Apple napravio, ali istovremeno moramo priznati da je u pitanju zanimljiva ideja.

Izvor: Patently Apple/Benchmark

Danas objavljeno

G.SKILL objavio DDR5-6400 CL32 memorijski komplet sa ekstremno malim kašnjenjem

Vanja A

iPhone uređaji bi uskoro mogli da prihvataju beskontaktna plaćanja koristeći NFC

Vanja A

YouTube želi da doda NFT u svoje servise

Vanja A

Ostavite komentar