13. Aprila 2022.

Apple pametni sat dobija mjerač krvnog pritiska tek 2024?

Big Portal

Prema navodima novinara Bloomberg-a, Marka Gurmana, kompanija Apple bi mogla korisnicima predstaviti pametni sat sa meračem krvnog pritiska tek 2024. godine. Dakle, daleko nakon svog najvećeg konkurenta.

Pa u čemu je tačno problem? Jednostavno, izgleda da je kompanija Apple naišla na određene prepreke na putu i da implementacija takve funkcionalnosti još uvek nije moguća u njihovim pametnim satovima. Prema dostupnim navodima, više timova radi na rešavanju ovog problema, ali trenutno preciznost i dalje nije na neophodnom nivou kako vi se uključio u Apple Watch.

Takođe, navodi se kako kompanija Apple želi da razvije sopstveno rešenje koje bi omogućilo merenje krvnog pritiska posredstvom pametnog sata koje bi korisnike upozoravalo u slučaju da imaju hipertenziju. Sa jedne strane, ovo zvuči mnogo manje interesantno od rešenja koje je predstavila kompanija Samsung, dok sa druge strane ne bi zahtevalo mesečnu kalibraciju.

Uz to, kompanija Apple je raspodelila timove koji rade i na implementaciji neinvazivnog merača šećera u krvi, ali ovakva funkcionalnost je tek u povoju i ne postoje nikakvi navodi o tome kada bi se mogla pojaviti na nekom od pametnih satova. Do tada, kompanija Apple će pokušati da poboljša podršku za uređaje za merenje glukoze od drugih proizvođača.

Kako se Apple Watch uklapa u vaš život?

Sa druge strane malo dobrih vesti, a to je da bi senzor koji očitava telesnu temperaturu trebalo da se pojavi na predstojećem Apple Watch uređaju. Međutim, i ovaj senzor bi korisnika samo upozoravao ukoliko ima povišenu temperaturu i najverovatnije bi izostali tačni podaci. Dalje, očekuje se i unapređenje za detekciju atrijalne fibrilacije, što bi bilo omogućeno kroz softversko unapređenje operativnog sistema na watchOS 9, piše GSM Arena.

Za kraj, očekuje se da će kompanija Apple predstaviti tri nova pametna sata tokom ove godine, uključujući novog predstavnika njihove standardne serije, jedan model jeftinije cenovne kategorije, kao i skuplji model čija bi ciljna grupa mogla biti profesionalni sportisti. Sve ovo trebalo bi biti predstavljeno publici do kraja godine.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare