10. Februara 2022.

Apple-ov dobavljač Foxconn kaže da nestašice jenjavaju

Big Portal

Navodno, prvi kvartal 2022. godine doživeti “veliko poboljšanje”, a očekuje se da će se “ukupna ograničenja u snabdevanju” ublažiti u drugoj polovini godine, prokomentarisao je portparol Foxconna na događaju kompanije ranije danas.

Dok TSMC proizvodi Apple-ove prilagođene čipove, Apple se i dalje oslanja na mnoge industrijske standardne čipove, kao što je upravljanje napajanjem. Drajveri za ekran i čipovi za upravljanje napajanjem bili su među komponentama koje su ograničile Apple-ove proizvodne mogućnosti, a Foxconn je dodao da su čipovi za upravljanje napajanjem i dalje u manjku.

Ova najava je potencijalno ohrabrujući znak u industriji proizvodnje tehnologije, ali TSMC je upozorio da će zalihe čipova ostati tesne tokom 2022. Glavni dobavljači kao što su Foxconn i TSMC planiraju da održavaju veće zalihe u budućnosti kako bi osigurali sigurnost snabdevanja.

 

Pogledajte još: TSMC će povećati proizvodnju čipova u 2022, predviđa višegodišnji rast zbog potražnje za poluprovodnicimaIsporuke pametnih telefona su usporile u poslednje dve godine zbog nestašice, ali prekid lanca snabdevanja je prvenstveno uticao na niže proizvođače, a ne na velikane, kao što je Apple. Industrijski analitičari veruju da uska grla neće u potpunosti nestati do druge polovine 2022. godine.

Nikkei Asia je ranije ovog meseca izvestio da se Apple bori da reši zaostale narudžbine iPad-a jer je umesto toga dao prioritet isporukama iPhone 13. Modeli MacBook Pro od 14 i 16 inča takođe su još uvek u nedostatku širom sveta.

Dok su ograničenja u lancu snabdevanja koštala Apple 6 milijardi dolara u četvrtom fiskalnom kvartalu 2021. godine, lanac snabdevanja kompanije je sada čvrsto u procesu oporavka dok se priprema za lansiranje novih proizvoda ove godine.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare