Apple olakšava otključavanje uređaja - ipak, postoji "kvaka" - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple olakšava otključavanje uređaja – ipak, postoji “kvaka”

Predstojeće za iOS, odnosno verzija iOS 14.5, doneće nekoliko zanimljivih noviteta. Jedan od njih je i olakšano otključavanje uređaja ukoliko koristite Face ID tehnologiju.

Kako prenosi Engadget, glavni razlog za poboljšanje ove funkcije jeste to što je nošenje maski postala naša svakodnevnica, pa će Apple Watch morati da “priskoči u pomoć”.

Ubuduće, kada je sat otključan, biće dovoljno da pogledate u svoj telefon i onda će sat zavibrirati. Dobićete i potvrdu da je telefon otključan, a u pitanju je poboljšanje delimično uspešne funkcije koja omogućava otključavanje licem i kada se nosi maska, a koja ne radi baš najbolje.

“Kvaka” je u tome što će sve radnje koje su “osetljivije”, kao što je kupovina u App Store prodavnici aplikacija, i dalje morati da budu potvrđene skeniranjem celog lica ili unošenjem Apple ID šifre.

Insajderske informacije govore u prilog tome da će ovo biti samo privremena metoda, dok ne izađe iPhone 13 sa prepoznavanjem otiska prsta ispod ekrana.

Još neki noviteti koji dolaze sa iOS 14.5 nadogradnjom su podrška za 5G Dual SIM, zatim za kontrolere Xbox X/S i PlayStation 5 konzola, kao i dolazak Fitness+ usluge.

Danas objavljeno

Gigabyte je prikazao Project Cielo – sopstveni modularni PC desktop sistem

Vanja A

Honor Play5 Youth Edition stiže do kraja oktobra

Vanja A

Raspberry Pi prvi put poskupio – razlog je globalna nestašica zaliha

Vanja A

Ostavite komentar