Apple objavio iOS 15.1 sa novim funkcijama - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Apple objavio iOS 15.1 sa novim funkcijama

Apple je objavio iOS 15.1 koji dodaje neke nove funkcije za korisnike iPhone-a. Prva funkcija je SharePlay koja omogućava korisnicima da dele iskustva sa drugima preko FaceTime-a. Možete da strimujete TV serije, filmove, pa čak i da slušate striming muzike dok ste povezani preko FaceTime-a sa svojim prijateljima.

Na primer, recimo da ste vi i vaši prijatelji veliki fanovi The Voicea. Možete da strimujete epizode preko Hulu-a, delite emisije zajedno sa svojim prijateljima preko FaceTime-a. Takođe možete da podelite iskustvo strimovanja muzike preko FaceTime-a. Nisu svi stream servisi kompatibilni sa ovom funkcijom, ali do sada će Disney+, ESPN+, HBO Max, Hulu, MasterClass, Paramount+, Pluto TV, TikTok i Twitch raditi sa platformom.

Sa Share Play, koji Apple naziva „novim načinom deljenja sinhronizovanih iskustava u FaceTime-u“, svaki korisnik ima kontrole koje mu/joj omogućavaju da pauzira, pusti, premotava unazad ili unapred sadržaj. A kada neko počne da priča, aktivira se funkcija koja se zove Smart Volume, koja automatski smanjuje jačinu zvuka strimovane televizijske emisije, filma i muzike.

Ažuriranje takođe dodaje ProRes funkciju na iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. Ovo je funkcija koja komprimuje video u male datoteke bez gubitka većeg dela kvaliteta slike. Koristi se za uređivanje video zapisa i podržava video rezoluciju do 8K. A sa iOS 15.1, ako ste među onima kojima se ne sviđa kako ultraširoke kamere na modelima iPhone 13 Pro automatski uključuju makro režim kada se približavate da biste snimili fotografiju ili video, ažuriranje će omogućiti da onemogućite ovu funkciju.

Uređaji koji dobijaju ovo ažuriranje uključuju: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, Phone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max , iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE (druga generacija) iPhone SE (prva generacija) i iPod touch sedme generacije.

Da biste ažurirali svoj iPhone na iOS 15.1, idite na Settings > General > Software Update. Praćenje ovih uputstava će takođe omogućiti i da korisnici iPad-a ažuriraju svoje tablete na iPadOS 15.1.

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar