Apple nije namjerno obavjestio 128 miliona iPhone korisnika o ukradenim podacima - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Apple nije namjerno obavjestio 128 miliona iPhone korisnika o ukradenim podacima

Epic Games je otkrio lance e-pošte koji pokazuju da su službenici Apple-a odlučili da ne kažu korisnicima iPhonea za do sada najveće kompromitovanje podataka na iOS-u.

Masovno hakovanje iPhone korisnika može se pratiti od pokretanja iPhone 6S. Istraživači cybersecuriti-a identifikovali su 40 zlonamernih „XCodeGhost“ aplikacija u App Store-u, broj koji se ubrzo povećao na zapanjujućih 4.000 zlonamernih aplikacija. Sve ove aplikacije sadržavale su kod koji je zaraženi iPhone dodao u botnet koji je tada krao informacije od korisnika. Zlonamerni softver pojavio se kao Appleov sopstveni alat za razvoj aplikacija, „Xcode“, i tajno je dodat zarazni kod u aplikacije koje se kreiraju.

Apple namerno nije obavestio 128 miliona iPhone korisnika o ukradenim podacima

Epic Games je podneo dokaz na sudu da je Apple odlučio da 128 miliona zaraženih iPhone korisnika ne obavesti o hakovanju. Potpredsednik App Store-a Matthew Fischer, je u mailu starijem potpredsednika Apple-ovog svetskog marketing odeljenja Gregu Joswiaku i Apple-ovim PR-ovima Tom Neumayr-a i Christini Monaghan, napisao: „Joz, Tom i Christine, zbog velikog broja potencijalnih kupaca, želimo li poslati e-poštu svima njima?” Ali ovaj mail kojim bi korsnike upozorili, nikada nije poslat.

Apple se uvek hvalio da je njegova privatnost koju pruža svojim korisnicima najvažnija za kompaniju, a kada se to uzme u obzir, ima smisla zašto su odlučili da ne obaveste korisnike.

Izvor: Interesting engineering

Danas objavljeno

Gigabyte je prikazao Project Cielo – sopstveni modularni PC desktop sistem

Vanja A

Honor Play5 Youth Edition stiže do kraja oktobra

Vanja A

Raspberry Pi prvi put poskupio – razlog je globalna nestašica zaliha

Vanja A

Ostavite komentar