19. Novembra 2021.

Apple navodno ima za cilj da predstavi potpuno autonomni automobil 2025. godine

Big Portal

 Izvori Bloomberga tvrde da Apple sada prebacuje svoju pažnju na potpuno samovozeći automobil, a ne samo na konvencionalno vozilo sa poluautonomnim karakteristikama. Novi vođa projekta Kevin Linč želi da prvi model vozi sam, rekli su upućeni.

Kompanija navodno ubrzava svoje planove kako bi se uskladila sa novim ciljem. Tamo gde je Apple nedavno ciljao lansiranje za pet do sedam godina, izvori su rekli da sada ima za cilj 2025. ili samo četiri godine. Međutim, veruje se da je plan „fluidan“ i da se vrti oko toga da li će Apple na vreme završiti svoj puni autonomni sistem. Apple je navodno završio veliki deo “osnovnog posla” na procesoru automobila.

Tipsteri su takođe sugerisali da je Apple imao na umu „idealan“ enterijer sa sedištima koja podsećaju na salone za putnike, informativno-zabavnim sistemom osetljivim na dodir u sredini i bez volana ili pedala. Mod za brzo preuzimanje kontrole je takođe opcija, dodali su izvori.

Apple has achieved a 'key milestone' in self-driving tech for Apple Car |  iMore

Apple je odbio da komentariše navode. Novi prioritet bi mogao da pomogne projektu koji je doživeo delimičan neuspeh, uključujući odlazeće rukovodioce i nervozne partnere. Kompanija bi mogla da parira ili pobedi trenutne proizvođače automobila koji planiraju da ponude punu ili skoro punu autonomiju otprilike u isto vreme, kao što je WV. Međutim, potpuna samostalna vožnja ima mnogo izazova, uključujući teško predvidljiv saobraćaj i vremenske probleme poput snega.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare