Apple mora da plati 300 miliona dolara zbog kršenja patenta - BIGportal.ba
Tehnologija

Apple mora da plati 300 miliona dolara zbog kršenja patenta

Apple će odlukom teksaške porote morati da plati 300 miliona dolara patentnoj kompaniji Optis Wireless Technology i njenim povezanim kompanijama, jer je 4G/LTE tehnologija korišćena u iPhone-ima, iPad-ima i Apple Watch-u kršila pojedine patente. Prošle godine je porota dodelila Optis-u 506 miliona dolara u sporu, ali okružni sudija Sjedinjenih Američkih…
Apple će odlukom teksaške porote morati da plati 300 miliona dolara patentnoj kompaniji Optis Wireless Technology i njenim povezanim kompanijama, jer je 4G/LTE tehnologija korišćena u iPhone-ima, iPad-ima i Apple Watch-u kršila pojedine patente.

Prošle godine je porota dodelila Optis-u 506 miliona dolara u sporu, ali okružni sudija Sjedinjenih Američkih Država Rodney Gilstrap, povukao je tu odluku ovoga aprila i naložio novo suđenje zbog utvrđivanja visine štete.

Naime, kako prenosi The Register, patenti oko kojih se vodi spor nekoć su pripadali Samsung-u, Panasonic-u i LG-u, a Optis ih je samo nabavio. Ali, uprkos odluci teksaške porote, čini se da se Apple ne predaje, pa će nastaviti da se brani.

“Optis ništa ne proizvodi i jedina delatnost im je da tuže kompanije koristeći patente koje prikupe. Nastavićemo da se branimo od njihovih pokušaja da izvuku nerazumna plaćanja za patente koje su stekli”, rekao je portparol Apple-a za Reuters.Originalni članak

Danas objavljeno

Sony se sprema za objavu A7 IV foto-aparata

Vanja A

Realme Watch T1 predstavljen, sa podrškom za NFC, Bluetooth pozivanje

Vanja A

WhatsApp uvodi iOS, Android end-to-end enkripciju rezervne kopije dopisivanja

Vanja A

Ostavite komentar