Apple Maps dobija novu funkciju - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple Maps dobija novu funkciju

Apple uvodi izveštaje o nesrećama, opasnostima i kontrolama brzine na Apple Maps, slično Google mapama i Waze-u.

Funkcija je trenutno dostupna samo korisnicima sa iOS 14.5 beta i slična je funkcijama za prijavljivanje koje se nalaze u Waze-u i Google mapama, piše PC Press.

Kada koristite funkciju, vi (ili po mogućnosti suvozač) možete da pritisnete novo dugme Report i izaberete vrstu incidenta ili opasnosti koju prijavljujete. To možete čak da uradite i pomoću Siri ako izgovorite “ovde postoji kontrola brzine” ili “nešto je na putu”. MacRumors pokazuje da je interfejs dostupan i u verziji CarPlay Maps-a. Ova funkcija izveštavanja usmerena na korisnika sada je nešto što sve glavne aplikacije za mape imaju ili razvijaju.

Iako je ova funkcija popularizovana pomoću Waze, na Google mapama je dostupna od aprila 2019. godine, pa Apple ovde u stvari pokušava da sustigne konkurenciju (kao što to pokušava i sa dodavanjem slika i recenzija koje generišu korisnici na Maps). Međutim, vredi napomenuti da Apple-ova verzija ima mnogo manje opcija – Google-ova je mnogo opsežnija. Što se Apple-ove verzije tiče, dodaćemo i jednu čudnu stvar koja nema nikakve veze sa činjenicom da je funkcija u beta verziji – Apple-ove i Google-ove ikone za nezgode i kontrolu brzine izgledaju vrlo slično.

Danas objavljeno

Nova opcija na WA – sa Androida na iOS

Vanja A

Datum i vrijeme izlaska Samsung Galaxy S22 serije i dostupnost objavljeni na zvaničnom sajtu

Vanja A

NVIDIA tiho podigla cijene čitave porodice grafičkih kartica GeForce RTX 30 Founders Edition u Europi, povećanje do 6,4%

Vanja A

Ostavite komentar