25. Decembra 2021.

Apple korisnici oprezniji – sporo prihvataju iOS 15

Big Portal

Kompanija iz Kupertina se redovno hvali činjenicom da je prihvaćenost iOS-a uglavnom značajno brža u odnosu na konkurentski Android operativni sistem.

To se potvrđuje i sa iOS 15 verzijom, ali izgleda da je stopa prihvaćenosti ove platforme mnogo sporija u dnosu na prethodna ažuriranja.

Ovo je objavila analitička kompanija Mixpanel, koja otkriva da je do 20. decembra 65,3% uređaja imalo instaliran iOS 15.

Međutim, iOS 15 je instaliran na značajno manje uređaja nego što je to bio slučaj sa prethodnom verzijom. U decembru prošle godine, iOS 14 se nalazio na 80,9% iPhone modela.

Ono što je interesantno i neobično, jeste da za poslednja tri iOS ažuriranja, Apple nije uklanjao starije iPhone modele sa liste podržanih.

To znači da su čak i uređaji, kao što je iPhone 6s, imali podršku za iOS 13 i očekivano je da većina korisnika što pre pređe na novu verziju.

Moguće je da su tokom godina iOS korisnici postali oprezniji i čekaju sa nadogradnjom iOS-a dok se ne isprave veći bagovi i problemi.

Procenat koji ima iOS 14 je i dalje veći od onoga što ima Android. Google je u novembru objavio da je Android 11 instaliran na 24,2% uređaja. To je Android 11, a ne najnoviji Android 12. Još više uređaja koristi Android 10 iz 2019. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare