Apple je objavio iOS 15 i iPadOS 15 - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple je objavio iOS 15 i iPadOS 15

Nakon nekoliko mjeseci u javnoj beti, Apple je konačno počeo sa isporukom stabilnih verzija iOS 15 i iPadOS 15 platformi na kompatibilne uređaje.

Sa iOS 15 softverom, Apple implementira brojne nove funkcije, kao što su audio i video poboljšanja za FaceTime, Shared with You, Focus mod i drugo. Uz iPadOS 15, Apple je olakšao multitasking, poboljšao je Widget-e, nova prevođenja i drugo.

Kada je u pitanju iOS 15, FaceTime sada podržava Spatial audio i video, uz Voice Isolation mod za mikrofon koji eliminiše pozadinsku buku i prioritet daje korisnikovom glasu. FaceTime pozivi takođe mogu da se vrše na Android ili Windows uređaju preko veb pregledača.

apple2_82.jpg
Focus je funkcija koje će se proširiti kroz Apple ekosistem. U pitanju je novi način filtriranja obaveštenja, zasnovan na onome na šta korisnik želi da se fokusira u tom trenutku – Work Focus, Personal Focus ili Fitness Focus. Obaveštenja za iOS 15 su poboljšana sa novom funkcijom, pod nazivom “notification summary”.

https://www.youtube.com/watch?v=jhqZjkZzTPY

Kada je u pitanju iPadOS 15, on sadrži uglavnom iste funkcije kao i iOS 15, uz neke koje su specijalno kreirane za iPad. Multi-tasking dobija nove tastere, gestikulacije, prečice za tastaturu za odlazak u Split View ili Slide Over. Vidžeti se mogu smestiti u aplikacije na Home SCreen-u, dok iPad sada ima sopstveni App Library kao iOS.

apple3_23.jpg


Apple je već potvrdio da je SharePlay odložen i pojaviće se tek kasnije tokom godine, a radiće na različitim operativnim sistemima.

Izvor: Fonearena

Danas objavljeno

Samsungov Tizen OS će uskoro raditi na mnogo više televizora drugih brendova

Vanja A

Četiri rakete Sojuz biće lansirane 2022. godine

Vanja A

Apple macOS Monterey dostupan za preuzimanje

Vanja A

Ostavite komentar