Apple je objavio detalje za iPad Pro XDR Display, koji koristi mini-LED tehnologiju - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Apple je objavio detalje za iPad Pro XDR Display, koji koristi mini-LED tehnologiju

Apple-ov novi iPad Pro 2021 koristi potpuno novu generaciju LCD panela, sa mini-LED pozadinskim osvetljenjem. Međutim, do sada nismo imali previše informacija o ovim panelima i funkcijama koje tehnologija nudi.

S obzirom na to da je panel kreiran na malim, individualno kontrolisanim zonama zatamnjenja (dimming), to znači da podržava HDR sadržaj bez žrtvovanja preciznosti prikaza boja tokom tog procesa. Maksimalno osvetljenje na 12.9-inčnom ekranu iPad Pro 2021 modela iznosi 1000 nita na punom ekranu. To može da ide do 1600 nita, ukoliko je potrebno da se samo 40% ekrana upali, a ostatak je crn ili ide do 600 nita.

Verovatno najintrigantniji deo tehnologije jeste da M1 čip u iPad Pro 2021 modelu komunicira sa displejom na neobičniji način. Postoje dva kontrolera koji povezuju Apple silicijum – jedan za LCD panel i jedan za mini-LED pozadinsko osvetljenje. Na ovaj način M1 čip tretira dva pomenuta elementa kao zasebne panele, omogućavajući granularniju i precizniju kontrolu uz pomoć originalnih algoritama.

Apple je objavio detalje za iPad Pro XDR Display, koji koristi mini-LED tehnologiju

Korisničko uputstvo takođe pominje i novi Thunderbolt i USB4 podršku i podseća korisnike da dodatna oprema ima sopstveno napajanje i trebalo bi da se isključi ukoliko se ne koristi, kako bi se uštedelo na radu baterije.

Još više detalja o iPad Pro XDR Display-u je dostupno u linku izvora.

Izvor: Apple

Danas objavljeno

Redmi Note 11 Pro 5G će imati AMOLED displej sa 120Hz osvježavanjem

V.R.

XPG predstavio DDR4 RGB memorijske module SPECTRIX D50 sa ROG sertifikatom

V.R.

Škole u Velikoj Britaniji uvode prepoznavanje lica učenika

V.R.

Ostavite komentar