"Apple izgleda nema pojma kako funkcioniše streaming" - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

“Apple izgleda nema pojma kako funkcioniše streaming”

Ljubav između kopmanije Apple i industrije video-igara uvijek je bila veoma krhka. Dok su neki autori relativno dobro prolazili sa svojim proizvodima, drugima su vrata App Store bila čvrsto zatvorena.

Nakon što je Epic Games ušao u otvoreni rat sa “Jabučicom”, čini se da su u tehnološkom divu shvatili da bi ipak trebalo malo da popuste, odnosno da omoguće industriji video-igara da lakše dolazi do korisnika.

Zato su predstavili promjene u smernicama koje bi trebalo da omoguće platformama za streaming, kao što su xCloud i Google Stadia, da se napokon pojave u App Store.

Međutim, iz streaming platformi i nisu baš oduševljeni. One su ranije bile zabranjene jer “nude čitav niz video-igara i stalno menjaju svoju ponudu”. S druge strane, Apple ima stroga pravila kakav sadržaj može da stoji u njihovoj prodavnici aplikacija, pa “velike i česte promene” ne može da isprati, prenosi Zimo.

Ipak, s obzirom na sve veću popularnost streaming servisa, Apple je shvatio da je promena potrebna.

Nova pravila, ipak, ne idu baš na ruku platformama – one bi trebalo da svaku video-igru koju nude, posebno ponude u okviru App Store prodavnice kao samostalnu aplikaciju, što je u potpunosti protivno ideji platforme za streaming.

“Apple, izgleda, nema pojma kako funkcioniše streaming. Ili to, ili je ovo smišljeno tako da tehnički streaming platforme mogu da dospeju u App Store, ali praktično ne mogu da rade. Smernice zapravo pokazuju da Apple ne namerava da pusti da xCloud ili Google Stadia dospeju na iOS”, rekao je analitičar Majkl Flater za Mashable.

Izvor: B92

Danas objavljeno

FCC sertifikat potvrđuje brzinu baterije i punjenja Samsung Galaxy A33 5G telefona

Vanja A

Novi pristupačni Radeon PRO grafički akceleratori su stigli

Vanja A

Cooler Master lansira HAF 500, MasterBox TD300 Mesh i MasterBox 500

Vanja A

Ostavite komentar