Apple iPhone nestaje za 10 godina? Mijenja ga AR tehnologija - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Apple iPhone nestaje za 10 godina? Mijenja ga AR tehnologija

Renomirani analitičar tvrdi da će iPhone postojati još 10 godina, nakon čega će ga Apple zameniti AR tehnologijom.

Nije prvi put da čujemo da analitičari pominju kraj iPhone ere, a oni nisu jedini koji razmišljaju u ovom pravcu. Već nekoliko godina, Apple menja svoju strategiju na polju hardvera i softvera.

Iako je Apple najvrednija kompanija na tržištu, izvršni direktor Tim Kuk je svestan da se poslovanje kompanije ne može oslanjati na jedan proizvod. Trenutno, polovina kompanijine zarade dolazi od prodaje iPhonea.

Ovo je samo jedan od razloga zbog kojih Ming-Či Kuo, renomirani analitičar Apple ekosistema, veruje da će budućnost kompanije Apple biti u vezi sa uvećanom realnošću (AR) i uspehom Apple AR kaciga.

Cilj Applea je da za 10 godina iPhone zameni AR tehnologijom, što sugeriše da će potražnja za AR i ABF uređajima prevazići milijardu primeraka za deset godina.

Kuo veruje da će prva Apple AR kaciga, o kojoj se već dugo priča, raditi bez pomoći iPhonea i da će upravo to omogućiti da proizvod bude uspešan.

Prema njegovim saznanjimna, Apple AR kaciga, koja se očekuje tokom 2022. godine, će imati procesorsku snagu na nivou Mac računara. Dizajn čipa će praviti najveću razliku između Apple AR kacige i konkurentskih uređaja.

Uređaj bi mogao biti opremljen sa dva procesora, a imaće dva Sony 4K micro OLED displeja koji će podržavati i virtuelnu realnost (VR).

Danas objavljeno

TENAA je otkrila detaljne specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Microsoft: “Windows 11 je voljen, prihvaćen je dvostruko brže nego Windows 10”

Vanja A

Facebook Messenger uveo neke bitne funkcije svojim šifrovanim end-to-end razgovorima

Vanja A

Ostavite komentar