Apple i dalje zarađuje najviše na tržištu telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple i dalje zarađuje najviše na tržištu telefona

Iako 2019. godina nije bila najprofitabilnija za proizvođače telefona, Apple i dalje drži najveći deo tržišnog profita u svom posedu. Prema najnovijem istraživanju kompanije Counterpoint Research, Apple je prigrabio ukupno 66% industrijskog profita, iako je generisao samo 32 procenta zarade od telefona u trećem tromesečju, na globalnom nivou.

Ono što je još značajnije za kompanijin rezultat, jeste da je ovaj rezultat ostvaren pre praznične sezone, koja je ključni period Za Apple, tokom kojeg kompanija uobičajeno ostvari najveću prodaju. Poređenja tradi, Apple-ov profit za četvrto tromesečje 2018. godine je bio u rangu od 80 procenata, a očekuje se sličan rezultat i za četvrto tromesečje 2019.

Kada je ostatak liste u pitanju, Samsung je na drugom mestu po zaradi za period jul-septembar, tokom kojeg je južnokorejska kompanija zabeležila 17% ukupnog profita. Na ovo je najviše uticala jaka prodaja Galaxy A i Note10 serija telefona. Ostale kompanije, koje su ostvarile solidnu zaradu, uključuju Huawei, Oppo, Vivo i Xiaomi.

Sugeriše se da će kineski brendovi značajno profitirati tokom 2020. godine, nakon 5G komercijalizacije i biće u prilici da povećaju tražene cene za svoje mobilne uređaje.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Word dobija ChatGPT integraciju

Vanja A

Najbrži Razer miš ima samo 49 grama

Vanja A

Muškarci su brži, žene opširnije – kako vi pišete mejlove?

Vanja A

Ostavite komentar