Apple i dalje ima u planu Mac računare zasnovane na ARM tehnologiji - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Apple i dalje ima u planu Mac računare zasnovane na ARM tehnologiji

Dugo se već pojavljuju glasine o tome da Apple planira da sa Intel i x86 platformi pređe na ARM.

Kompanija je čak angažovala i specijaliste za ARM čipove, a prema svemu sudeći nije daleko objava prvog Mac računara sa ovim prilagođenim procesorima. Analitičari sugerišu da bi se prvi Mac sa ARM tehnologijom mogao pojaviti naredne godine.

Prošlog meseca, analitičar Ming-Chi Kuo je u svom istraživanju indicirao da ćemo prelazak na ARM-pokretane Mac računare videti tokom prve polovine 2021. godine. Sada je to istraživanje dopunjeno novim saznanjima. Kuo i dalje veruje da će ARM Mac-ovi stići naredne godine, a trebalo bi i da omoguće za 40 do 60 procenata nižu cenu CPU-ova za Apple.

Ming-Chi Kuo ističe da je Apple bio agresivan u svojim naporima istraživanja i razvoja i da se očekuje ARM čipset u 5nm procesu proizvodnje. Čipset bi trebalo da se pojavi na Mac uređajima, iPhone i iPad modelima.

MacRumors izveštava da se očekuje da ASMedia bude dobavljač USB kontrolera za dolazeće Mac računare zasnovane na ARM tehnologiji. Takođe, prvi MacBook sa ARM procesorom se očekuje u 2021. godini, tokom prvog tromesečja, a mogao bi biti predstavljen već krajem ove godine.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Nevjerovatan trik koji će vam olakšati život: Skenirajte dokumente pomoću telefona

D

WhatsApp izgubio milione korisnika zbog novih uslova

D

Policija iskoristila Apple Watch kako bi pronašla otetu ženu

D

Ostavite komentar