4. Februara 2021.

Apple električni automobil prelazi 500 km iz punjenja

Big Portal

Toliko je glasina o Appleovom automobilu tokom posljednjih nekoliko mjeseci da se čini da je ulazak tehnološkog diva na to tržište gotovo pa sigurna stvar.

Nove takve najave vezane su upravo za automobil i predviđa se da bi se Apple Car na tržištu trebao pojaviti najranije 2025. godine, i ostavlja mogućnost odlaganja jer je ipak riječ o potpuno novoj industriji za kompaniju.

Ponovno potvrđeno da se za proizvodnju automobila koristi kompanija Hyundai pa bi Apple Car koristio njihovu E-GMP platformu za električna vozila.

S obzirom na to da je Hyundai već objavio mogućnosti nove platforme razvijene isključivo za električne automobile, na temelju tih podataka već se sada može zaključiti kakve bi mogle biti performanse Apple Cara.

Doseg automobila na Hyundaijevoj platformi tako bi trebao iznositi oko 500 kilometara, maksimalna brzina veća je od čak 250 km/h, a brzinu od 0 do 96 km/h (60 milja po satu) moći će da dostigne za manje od 3,5 sekundi.

Automobil će podržavati brzo punjenje pa bi za 18 minuta baterija trebala biti puna 80 posto, dok bi pet minuta punjenja bilo dovoljno za doseg od 60 milja.

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare