Apple diže cijene u App Store za zemlje u Evropi, Aziji i Južnoj Americi - BIGportal.ba
Mobilni svijet

Apple diže cijene u App Store za zemlje u Evropi, Aziji i Južnoj Americi

Nove cene uključuju i automatsko obnavljanje pretplate će početi da se primenjuju od 5. oktobra. Američki tehnološki gigant periodično podiže svoje cijene u određenim regionima, a sada se ova kompanija prilagođava novom odnosu evra i dolara.

 Tako će većina aplikacija čija je cena sa 99 evra prošle godine u avgustu skočila na 1,09 evra sada koštati 1,19 evra.

pexelsbrettjordan5444435.jpg

Porast inflacije, kamatnih stopa i cena goriva su uticale na jen i evro, koji je pao na najniže vrednosti u poslednjih 20 godina i koji sada svakodnevno obigrava oko vrednosti dolara.

Srbija?

Pored zemalja evro zone, druge zemlje koje će osetiti porast cena su Švedska i Poljska u Evropi, JapanMalezijaPakistanJužna Koreja i Vijetnam u Aziji, te Čile u Južnoj Americi. Srbija se još uvek ne pominje nigde, tako da će nas ovo povećanje cena verovatno zaobići.

pexelsbrettjordan5444435.jpg

Sa druge strane, Apple je zabeležio rekordni prihod od 19,6 milijardi dolara u Q2 202, gde je samo na App Store prihodima zabeležen porast od 12% u odnosu na prošlu godinu..

Ne trreba zaboraviti ni da je Apple najavio još više reklama u App Store, ali i na zaključanom ekranu iPhone telefona i u pojedinim aplikacijama.Share

Benchmark.

Danas objavljeno

Savršeno jasne fotografije telefona Huawei nova 10 Pro

Zeljka

Samsung Galaxy S23 Ultra puka kopija prethodnika

Vanja A

Najbolji ekran među telefonima ima novi iPhone

Vanja A

Ostavite komentar