Apple: Display koji se sam oporavlja za savitljivi iPhone - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple: Display koji se sam oporavlja za savitljivi iPhone

Apple je podnio patent za ekran koji se oporavlja, gdje se navodi da je to za “savitljivi uređaj sa displejem koji se savija”. Iz opisa se vidi da je očigledno u pitanju patent za savitljivi iPhone.

Ideja je da se reši problem koji se pojavio među prvim savitljivim telefonima koji su izašli na tržište, gde su vrlo brzo po korišćenju ekrani i mehanizmi počeli da pokazuju znakove kvara.

Kada se ekran savije, ukoliko se između nađe prašina ili neki drugi ostaci prljavština, ekran počinje da se troši/haba, a to je upravo problem koji se Apple nada da će da reši. Patent navodi da bi za uređaj bilo idealno da se zaleči samostalno i po automatizmu, primera radi, kada se puni, a da korisnik u tu svrhu ne mora da radi ništa. Alternativno, taj oporavak može doći i podsticanjem nekog spoljašnjeg faktora – toplotom, svetlošću ili strujom.

S obzirom na to da je tek u pitanju patent i da u javnost stižu oprečne informacije, jasno je da je ova tehnologija u ranoj fazi testiranja. Savitljivi iPhone je nešto što fanovi IT giganta širom sveta s nestrpljenjem očekuju da vide, međutim, poznato je da se kompaniji Apple ne žuri da nove tehonologije što pre dovede na tržište.

Izvor: 9to5mac/PCPress

Danas objavljeno

Xiaomi globalno predstavlja MIUI 13 na svojim uređajima, poboljšavajući korisničko iskustvo

Vanja A

Apple će opet kopirati Android, ali tek za iPhone 15 seriju?

Vanja A

Android malver BRATA sada može da vam obriše sve sa pametnog telefona nakon krađe vaših podataka

Vanja A

Ostavite komentar