Apple – četvrta najveća gejming kompanija na svijetu - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Apple – četvrta najveća gejming kompanija na svijetu

Kada razmišljate o gejming kompanijama, možda ćete pomisliti na velike tri – Microsoft, Sony i Nintendo

Kada razmišljate o gejming kompanijama, možda ćete pomisliti na velike tri – Microsoft, Sony i Nintendo. Možda ćete takođe pomisliti i na EA, Ubisoft, Activision Blizzard, i tako dalje, ali izgleda da što se tiče sveta, Apple bi mogao da bude ime koje bi trebalo uzeti u obzir, prema mišljenju analitičara u Newzoo-u, Apple se smatra četvrtom najvećom gejming kompanijom na svetu.

Ovo bi moglo neke da začudi, jer u većini slučajeva Apple ne pravi nikakve igre, niti prave bilo kakve konzole. Međutim, čini se da je zahvaljujući ekspanziji iPhone-a, koji je Apple-u omogućio da se katapultira na četvrto mesto. Takođe pokazuje koliko je veliko tržište mobilnih igara, pogotovo kada uzmete u obzir činjenicu da skoro svi imaju pametni telefon u današnje vreme, za razliku od konzola.

Prema procenama analitičara, Apple je u prvom kvartalu 2018. godine zaradio neverovatnih 2,09 milijardi dolara od igara, a za celu godinu zaokružila oko 9,45 milijardi dolara. Nije jasno da li se ovaj prihod zasniva isključivo na novcu koji je napravio App Store generalno, ili je to deo koji je Apple dobio od aplikacija prodatih na App Store-u.

Pretpostavljamo da bi se Apple-ova pozicija mogla podići jer je na WWDC 2019 kompanija predstavila Apple Arcade, novu pretplatničku uslugu koja će igračima omogućiti pristup ekskluzivnim igrama.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Problemi za Starlink u SAD i Kanadi, brzine ozbiljno opale

Vanja A

Windows 11 2022 ažuriranje prouzrokuje probleme u igrama

V.R.

Infinix lansira svoj prvi premium Android TV sa 55-inčnim QLED ekranom

V.R.

Ostavite komentar