Apple će plaćati do milion dolara za pronalaženje kritičnih bagova u kompanijinom softveru - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Apple će plaćati do milion dolara za pronalaženje kritičnih bagova u kompanijinom softveru

Tokom ovogodišnje Black Hat sigurnosne konferencije u Las Vegasu, Apple je objavio da će platiti do milion dolara onome ko pronađe kritične sigurnosne greške u kompanijinom softveru. Ovo je najveća nagrada koju je kompanija ikada ponudila. Naravno, nagrada od milion dolara se primenjuje samo na specifične slučajeve, u kojima napadač ima pristup…

Tokom ovogodišnje Black Hat sigurnosne konferencije u Las Vegasu, Apple je objavio da će platiti do milion dolara onome ko pronađe kritične sigurnosne greške u kompanijinom softveru. Ovo je najveća nagrada koju je kompanija ikada ponudila.

Naravno, nagrada od milion dolara se primenjuje samo na specifične slučajeve, u kojima napadač ima pristup iPhone kernelu bez potrebe za akcijama od strane korisnika. Najveća nagrada, koju je Apple do sada nudio, bila je 200.000 dolara za prijateljske prijave bagova.

Svi sigurnosni istraživači se pozivaju da prijavljuju eventualne probleme Apple-u. Kompanija će takođe olakšati stvari za istraživače, tako što će im obezbeđivati modifikovane telefone sa nekim sigurnosnim elementima koji su onemogućeni.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Predstavljeni Google Pixel 7 i Pixel 7 Pro

Zeljka

Obrt: TikTok sada kopira Instagram

Zeljka

Novi Android malver vas prisluškuje i krade podatke

Zeljka

Ostavite komentar