Apple CarPlay: Upravljanje cijelim automobilom - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Apple CarPlay: Upravljanje cijelim automobilom

Apple je odgovorio na nedavnu Googleovu najavu poboljšanja Android Auta. Infotainment sistem tehnološke kompanije u automobilu biće poboljšan da bi preuzeo više ekrana.

Kompanija je najavila poboljšanja na Apple Worldwide Developers konferenciji, koja traje do petka, 10. juna. Poput Android Auta, novi sistem se optimizuje da bude funkcionalniji i da bolje radi na više ekrana, bilo da su oni u portretnom ili pejzažnom položaju, navodi Jutarnji.hr.

Štaviše, Apple je rekao da će njegov sistem moći da komunicira s više unutrašnjih sistema vozila te da će takođe moći da preuzme ekrane instrumenata iza upravljača koji postaju sve češći u automobilskom svijetu.

Kroz ova poboljšanja, CarPlay će biti sposoban da se nosi s više od samo navigacijskih dužnosti. Korisnici će moći da kontrolišu klima-uređaj i radio bez vraćanja na početni ekran vozila.

iPhone će takođe moći “da komunicira sa sistemima vašeg vozila u stvarnom vremenu na način koji je na uređaju, prilagođen privatnosti”, rekao je Apple u prezentaciji. To će mu omogućiti da prikaže brzinu, broj obrtaja, nivo goriva, temperaturu i još mnogo toga na ekranu instrumenta.

Osim što se može prilagoditi različitim oblicima ekrana, ​​CarPlay će takođe biti prilagodljiv. To će omogućiti vozačima da biraju između standardnih gabarita ili modernije estetike informacijske prezentacije. Apple je rekao da su proizvođači automobila iz cijelog svijeta uzbuđeni što će ovu novu viziju CarPlaya donijeti kupcima, dok pokazuju logotipe za marke kao što su Porsche, Jaguar, Acura, Volvo, Nissan, Ford i još mnogo toga.

Tehnološka kompanija je, međutim, dodala da je ovo samo ukus onoga što očekuje da će moći da iznese na tržište sa sljedećom generacijom CarPlaya i da će svoju dostupnost na vozilima početi da objavljuje ​​krajem sljedeće godine.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Stiže još moćniji BMW XM sa 748 KS

Vanja A

Da li je vožnja na metan i dalje najisplativija, iako je skuplja ugradnja?

Vanja A

Šta ako vam kiša poplavi automobil: Pet korisnih savjeta

Zeljka

Ostavite komentar