Apple bi mogao odbaciti Lightning port sa iPhone modela za 2021. godinu - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Apple bi mogao odbaciti Lightning port sa iPhone modela za 2021. godinu

Analitičar Ming-Chi Kuo je poznat po svojim uobičajeno preciznim prognozama kada je u pitanju Apple ekosistem, a biće zanimljivo videti da li će se obistiniti i njegova najnovija predviđanja.

Kuo tvrdi da da će najjači model u iPhone ponudi za 2021. godinu odbaciti Lightning port, i ponudiće kompletno bežično iskustvo.

Za sada nije poznato kako bi se ovakav iPhone punio. Apple-ovi telefoni od 2017. godine nude podršku za Qi bežično punjenje, ali prelazak u potpunosti na ovaj model bi od kompanije zahtevao da obezbedi postolja za punjenje u pakovanju sa telefonom ili da korisnike natera da ih zasebno kupuju.

Prema navodima Kua, ovo neće biti i jedino iznenađenje koje Apple priprema. On sugeriše da će iPhone SE2 Plus biti predstavljen sa punim ekranom u 5.5-inčnom ili 6.1-inčnom dizajnu, sa veoma malim izrezom. Umesto Face ID koristio bi se Touch ID ugrađen u taster za paljenje. Telefon bi trebalo da se pojavi tokom prve polovine 2021. godine.

Za sada je pomenute navode potrebno uzeti sa rezervom, jer je 2021. godina daleko i dosta toga bi se moglo promeniti do tada kada su planovi kompanije Apple u pitanju.

Izvor: Engadget/Benchmark

Danas objavljeno

Ruski hakeri ukrali više od 50 miliona lozinki

V.R.

Neredi u najvećoj fabrici iPhone telefona u Kini

V.R.

Google Workspace donosi poboljšanu pretragu Gmail prepiske

V.R.

Ostavite komentar