Apple AirTag povezan sa sve većim brojem krađa automobila - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple AirTag povezan sa sve većim brojem krađa automobila

U saopštenju regionalne policije Jorka, navodi se da su istražitelji identifikovali novu metodu koju koriste lopovi za pronalaženje i krađu sskupih vozila koja koristi prednosti AirTag-ovih mogućnosti praćenja lokacije.

Dok je metod krađe automobila uglavnom konvencionalan, svrha AirTag-a je da prati skup automobil nazad do prebivališta žrtve gde se može ukrasti.

Od septembra 2021. godine, samo u regionu Jorka, policajci su istražili pet incidenata u kojima su osumnjičeni koristili ‌AirTags‌ u krađama vozila. Lopovi ciljaju bilo koja posebno vredna vozila koja pronađu na javnim mestima i parkiralištima, postavljajući AirTag na mesto van vidokruga, kao što je poklopac za gorivo, u nadi da ga vlasnik automobila neće otkriti .

Lopovi nemaju načina da onemoguće Apple-ove funkcije protiv praćenja koje upozoravaju korisnike kada nepoznati AirTag u blizini prati njihovu lokaciju, ali ne primaju signal sve žrtve ili ne reaguju na obaveštenje, niti imaju iPhone.

Apple AirTag povezan sa sve većim brojem krađa automobila

Dok je do sada samo pet krađa direktno povezano sa ‌AirTags‌, više od 2.000 vozila je ukradeno širom regiona u protekloj godini, a problem će se verovatno proširiti i na druge lokalitete i zemlje širom sveta. Policija očekuje da će se ‌AirTags‌ koristiti u širem obimu u sve većem broju krađa vozila u budućnosti.

Policija je ohrabrila vlasnike automobila da parkiraju u zaključanoj garaži ako je to moguće i redovno pregledaju svoje vozilo u potrazi za tragačima, posebno ako dobiju obaveštenje o nepoznatom AirTag-u, i objavila je dva informativna video-snimka u vezi sa rastućim problemom.

Benchmark.

Danas objavljeno

Samsung potvrđuje februarski Galaxy Unpacked, najavljuje spajanje S22 sa Note linijom

Vanja A

Pojavile se nove specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Apple iPhone 15 Pro serija bi mogla imati 5x periskopski zum objektiv

Vanja A

Ostavite komentar