Apple AirTag je očigledno bio spreman za objavu 2019. godine, ali se to desilo tek sada - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Apple AirTag je očigledno bio spreman za objavu 2019. godine, ali se to desilo tek sada

Apple je prošlog mjeseca najavio AirTag tracker i njegovo pakovanje ukazuje da je trebalo da izađe mnogo ranije, ali je izdanje odloženo više od godinu dana. Danijel sa YouTube kanala ZONEofTECH postavio je slike koje pokazuju da se u AirTag kutiji spominje 2020. godina, a Kožni privezak 2019. godine.

Uređaj za praćenje je prvi put pomenut da je u fazi izrade u aprilu 2019. godine, a MacRumors je uočio dokumente koji sugerišu da ga je Savezna komisija za komunikaciju testirala između jula i novembra 2019. godine.

To implicira da je proizvod bio spreman za upotrebu već krajem 2019. godine i mogao je biti najavljen uz iPhone 11, ali je Apple sve vreme nešto čekao. Postoji nekoliko teorija zašto je lansiranje AirTaga odloženo.

appleairtagtweet.jpg

Može biti da Apple nije video poentu u puštanju tracker-a u vreme kada većina iPhona nije imala U1 čip koji koristi ultraširokopojasnu (UVB) tehnologiju za lociranje drugih uređaja opremljenih U1 kao što je AirTag. To se promenilo dolaskom iPhone-a 12, pošto se pridružio iPhone-u 11 nudeći UVB tehnologiju.

Druga mogućnost je da Apple nije želeo da privuče više antitrustovskog nadzora 2020. Uređaji unutar Apple-ove Find My mreže mogu da pomognu u pronalaženju izgubljenog AirTaga, a gigant iz Kupertina otvorio je mrežu trećim kompanijama nekoliko dana pre nego što je otkrio svoj Bluetooth tracker. Ranije lansiranje moglo je naići na kritike zbog antikonkurentskog ponašanja.

Izvor: Phonearena

Danas objavljeno

Google vraća aplikacije u Honor telefone

Zeljka

OnePlus i Oppo se spajaju – ujedinjenje kineskih giganta

Zeljka

iPad tržišno učešće nastavlja da raste

Vanja A

Ostavite komentar