18. Novembra 2022.

Aplikacija za pametne naočare sa prevodom u realnom vremenu tokom konverzacije

Big Portal

Aplikacija koja može pretvoriti govor u titlove i u isto vreme raditi prevod različitih jezika, prikazujući tekst na pametnim naočarima, konačno je puštena za globalnu upotrebu.

XRAI Glass je sada dostupan na Google Play prodavnici i kada se koristi u kombinaciji sa Nreal pametnim naočarima, koristi veštačku inteligenciju za dodavanje titlova tokom razgovora u stvarnom životu prevodeći u realnom vremenu za korisnike naočara koji imaju gubitak sluha.

Tehnologija takođe može da prevede devet najčešće korišćenih svetskih jezika – engleski, mandarinski, japanski, španski, francuski, portugalski, italijanski i nemački – i prikaže tekst na malim ekranima ugrađenim u pametne naočare, koje su povezane sa pametnim telefonom.

XRAI Glass kaže da se tehnologija takođe može koristiti za ponavljanje razgovora po potrebi, a korisnici mogu da reprodukuju razgovore koji su se ranije vođeni, da bi ponovo proverili detalje.

Uvođenje aplikacije u Google Play prodavnicu stiže nakon probne verzije softvera puštene ranije ove godine.

XRAiaplikacija.jpg

Stiv Kramp, osnivač i predsednik DeafKidz-a, izjavio je sledeće: „Softver KSRAI Glass je pomoćna tehnologija koja će napraviti stvarnu razliku u kvalitetu života gluvih osobe i naravno, za gluvu i nagluvu decu.”

„Zaista verujem da će postojati vremenska oznaka za period pre XRAI i posle XRAI koju ćemo moći da pominjemo kao referencu kvaliteta života za osobe šta oštećenjem sluha u narednim godinama. Jedva čekam da vidim kakav uticaj će imati na decu i njihove porodice širom sveta.”

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare