Aplikacija korišćenjem vještačke inteligencije pretvara vaše fotografije u anime likove - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Aplikacija korišćenjem vještačke inteligencije pretvara vaše fotografije u anime likove

Meitu aplikacija ima primarnu funkciju doterivanja fotografija, ali su njeni autori dodali novu opciju koja korišćenjem veštačke inteligencije pretvara vaš lik sa fotografije u anime verziju. Naravno, Japan je tržište na kojem je popularnost porasla najbrže, što je itekako uticalo na vrednost deonica kompanije.

Kreator Meitu aplikacije je istoimena kompanija iz Hong Konga koja, čije deonice su porasle za više od 50% u poslednjih nekoliko nedelja, dok je njihova aplikacija dospela na vrh besplatnih aplikacija na AppStore i broj 2 na Google Play u Japanu, dok je u Srbiji na mestu broj 13. Iako nije nova na tržištu, ova aplikacija se vinula u nebo dodavanjem opcija da transformiše bilo koju sliku u anime stil.

Meitu.jpg

Korišćenje veštačke inteligencije za generisanje ili menjanje slika ove godine je postalo popularno širom sveta uvođenjem sistema za pretvaranje teksta u sliku kao što su Midjourney i OpenAI Dall-E. Tehnologija nije bez kontroverzi, ali njena privlačnost i pristupačnost su joj pomogli da se širi. Meitu pristup se razlikuje u primeni prenosa stila na postojeću sliku. Kompanija je takođe upravo predstavila opciju dodavanja suptilnih animacija u svoje anime avatare generisane veštačkom inteligencijom, prenosi Bloomberg.

Na svom vrhuncu u poslednjih nekoliko meseci, fascinacija AI umetnošću je generisala blizu 80.000 tvitova dnevno samo iz Japana. Ipak, predviđa se još novih upotreba u budućnosti, uključujući modne modele generisane veštačkom inteligencijom za kompanije za odeću koje prodaju opremu na mreži i druge potencijalne poslovne aplikacije.

AppStorePlayStore.jpg

Benchmark.

Danas objavljeno

Znamo kada stiže Xiaomi 13 Pro

Zeljka

Netflix nastavlja sa promenama: Nove cene i smernice za deljenje lozinki

Zeljka

Funkcija Immersive View za Google Maps dostupna u pet gradova

Zeljka

Ostavite komentar