Aplikacija koja "cvjeta" zbog sukoba vlasti i Twittera - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Aplikacija koja “cvjeta” zbog sukoba vlasti i Twittera

Društvena mreža Twitter je već neko vreme u sukobu sa Indijskom vladom, najviše zbog toga što nisu blokirali naloge kako im je vlast te zemlje naložila. Međutim, čini se da Indija sve više pokušava da bude nezavisna od ove platforme.

Aplikacija po imenu Koo veoma je slična Twitteru, a sve više dobija na popularnosti u Indiji.

“Kao da ste u finalu svetskog prvenstva. Iznenada, svi gledaju u vas”, opisala je Majank Bidavatka za CNN. Inače, ovu društvenu mrežu zagovara i indijski premijer Narendra Modi, a od početka 2021. preuzeta je 3.3 miliona puta.

Ovo jeste fina brojka, ali lošija je u poređenju sa Twitterom, koji je u istom periodu preuzet 4.2 miliona puta.

U februaru, sa druge strane, pobedu po broju preuzimanja ipak odnosi Koo, a upravo prošlog meseca je indijska vlada i saopštila kako američka kompanija ne poštuje zakon, jer, navodno, ne blokira naloge koji to zaslužuju.

Narendra Modi u poslednjih nekoliko godina vrši pojačan pritisak na velike tehnološke kompanije, pa “mini-rat” sa Twitterom ne bi trebalo da nas čudi. Nedavno je, tako, nametnuo stroga ograničenja za Facebook i YouTube, a neki od zaposlenih u vladi navodno su doživeli pretnje zatvorom zbog TikToka i WeChat-a.

Mnoge alternative svetski popularnim aplikacijama zbog toga dobijaju sve više korisnika, pa nema sumnje da će Koo nastaviti da raste – pogotovo ako vlada Indije ne smekša stav prema Twitteru.

Danas objavljeno

Google će obavještavati kada se vaši podaci pojave u rezultatima pretrage

Zeljka

Savršeno jasne fotografije telefona Huawei nova 10 Pro

Zeljka

Microsoft upozorava korisnike kada pogrešno koriste lozinku

Zeljka

Ostavite komentar