6. Augusta 2020.

Apel turističkih radnika iz Budve kojima puca sezona

Big Portal

Iz ove turističke orgnizacije naglašavaju da se “mora ozbiljno razmišljati o budućim potezima koji će na najbrži i najadekvatniji način, bar u jednom delu, pomoći turističkoj privredi i građanima koji se oslanjaju na turizam”.

“Od posebnog značaja je liberalizacija preventivnih mera za dolazak gostiju iz Srbije, a smatramo da bi najadekvatnije bilo primeniti principe koje smo uspostavili sa Bosnom i Hercegovinom. S obzirom na zvanične informacije iz Srbije da su do 20. avgusta popunjeni svi termini za PCR testiranje na sopstveni zahtev, te da se dnevno u Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu, npr. može testirati svega 30 osoba, predlažemo Institutu za javno zdravlje Crne Gore da turistima iz Srbije, pored negativnog PCR testa omogući i ulazak u Crnu Goru sa ELISA serološkim testom ili ECLIA testom”, zaključuju u Turističkoj organizaciji opštine Budva.

Oni su takođe naveli da su Turisti iz Rusije tokom 2019. godine bili najbrojniji po broju dolazaka i broju noćenja u Budvi, te u potpunosti podržavaju odluku Nacionalnog koordinacionog tela da se gostima sa tog emitivnog tržišta dozvoli ulazak u Crnu Goru bez ikakvog ograničenja.

“Očekujemo da se u što kraćem vremenskom roku, s obzirom na to da turistička privreda već trpi ogromne finansijske gubitke, o čemu nas svakodnevno obaveštavaju, otvore granice i za dolazak individualnih gostiju iz Ukrajine, koja ima manji broj zaraženih u odnosu na Rusiju”, navode iz TO Budva i naglašavaju da su prošle godine, gosti iz Rusije u ukupnom broju ostvarenih dolazaka učestvovali sa 24 odsto, dok je njihovo učešće u ukupnom broju ostvarenih noćenja čak 34 odsto.

Turistička sezona 2020, smatraju u TOB-u, ni u jednom segmentu se ne može porediti sa prethodnim godinama, ali sada, početkom avgusta, uz sve poštovanje mera i preporuka nadležnih institucija o prevenciji i suzbijanju epidemije koronavirusa, moramo ozbiljno razmišljati o budućim potezima koji će na najbrži i najadekvatniji način bar u jednom delu pomoći turističkoj privredi i građanstvu koje se umnogome oslanja na dobru turističku godinu.

(Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare