APEL GRAĐANIMA SRPSKE Ne zovite bez potrebe 0800 50 555, broj NIJE za ljekarsku pomoć - BIGportal.ba
Banja Luka

APEL GRAĐANIMA SRPSKE Ne zovite bez potrebe 0800 50 555, broj NIJE za ljekarsku pomoć

Iz Instituta za javno zdravstvo RS ponovo su apelovali na građana da bespotrebno ne zovu telefon koji je otvoren zbog davanja informacija u vezi sa korona virusom.
Dešava se, naime, da ljudi ovaj broj pozivaju, a da njihovo zdravstveno stanje ni direktno ni indirektno ne ukazuje na mogućnost zaraze korona virusom.

Tako, građani zovu da bi se požalili na visok pritisak i bolova u zglobovima, odnosno, zbog svojih hroničnih bolesti. Onda se dešava da ljudi, koji su bili u nekoj rizičnoj situaciji, pa hoće da provjere šta im je dalje činiti, moraju da čekaju dok se telefonska linija ne oslobodi.

– Ukoliko ste putovali u zemlje u kojima je zabilježena pojava virusa korona ili vam, s tim u vezi, trebaju bilo kakve informacije, kontakt telefon u Institutu za javno zdravstvo RS je 0800 50 555. Molimo sve građane da kontakt telefon koji je otvoren zbog davanja informacija u vezi sa virusom korona (SARS-CoV-2), koristite savjesno, te da isti ne koristite za pitanja o opštem zdravlju jer time usporavate rad službi i davanje pravovremenih informacija osobama kojima su one veoma potrebne – naglašavaju u ovom institutu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 01.12.2021.godine

Vanja A

Podrška grada zanatlijama: Stanivuković uručio rješenja o subvencijama

M.

U toku popravka: Oštećen semafor kod Gradske uprave

M.

Ostavite komentar