Apel građanima da ne oklijevaju sa vakcinacijom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Apel građanima da ne oklijevaju sa vakcinacijom

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić apelovao je na građane da ne oklijevaju sa vakcinacijom i pozvao ih da vjeruju u nauku i struku.

Šeranić je istakao da je ponosan što je Republika Srpska obezbijedila građanima besplatne, dostupne, bezbjedne i efikasne vakcine protiv virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

  • Ponosan sam na sve one ljude koji su se vakcinisali, ali i na one koji će se vakcinisati, jer svi oni nam omogućuju da što prije vidimo kraj pandemiji – naglasio je Šeranić.

On je naveo da što više ljudi bude na vakcinalnim punktovima, to će se svi moći vratiti na “staro normalno” i živjeti bez određenih ograničenja i obaveza, od kojih su se građani, razumljivo, i umorili.

  • Pozivam, prije svega, mlađu populaciju da vjeruju u nauku i struku i da se vakcinišu, jer nauka i struka je uvijek omogućavala da preventivno djelujemo na sve zarazne bolesti koje su nas doticale kroz istoriju. To će se zasigurno desiti i sa virusom korona – izjavio je Šeranić povodom godinu dana od početka procesa vakcinacije protiv kovida 19.

On je pozvao građane da iskoriste mogućnosti koje su im i dalje na raspolaganju širom Republike Srpske, da se vakcinišu protiv virusa korona i tako zaštite i svoje zdravlje.

Šeranić ističe da je ponosan i na sve zdravstvene radnike koji su u protekle dvije godine radili na kovid odjeljenjima i pružali građanima zdravstvenu zaštitu, ali i na sve zaposlene u zdravstvenom sistemu koji su od 12. februara prošle godine angažovani na vakcinaciji stanovništva.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, od početka procesa vakcinacije protiv kovida 19 u Srpskoj, zdravstvenim ustanovama je isporučeno 370.284 doze vakcina koje se daju kao prva doza vakcinacije, 315.249 doza koje se daje kao druga doza vakcinacije i 70.206 doza koje se daju kao treća doza vakcinacije.

Šeranić podsjeća da Republika Srpska na raspolaganju ima dovoljno vakcina više proizvođača, te da se građani, bez zakazivanja, mogu vakcinisati u svojim domovima zdravlja, kao i Institutu za javno zdravstvo, u skladu sa njihovim planovima i rasporedima.

Danas objavljeno

Šta podrazumijeva novi sistem ulaska u Evropsku uniju

M.

Pogledajte akciju, među uhapšenim i državljanin BiH

M.

Dramatične scene nakon klizišta u Italiji

M.

Ostavite komentar