15. Marta 2019.

Apartmani se mogu dobiti za 400 KM

Big Portal

Zaključuje se to iz Odluke o izmjeni Odluke o uslovima, proceduri i načinu korištenja objekata za smještaj predstavnika RS u institucijama BiH, a koju je nedavno usvojila Vlada RS.

U toj odluci, kojom je izmijenjena ranija odluka iz 2016. godine, navodi se da cijena smještaja u apartmanu iznosi od 400 do 475 maraka mjesečno.

Ranija renta apartmana na mjesečnom nivou iznosila je 475 KM, što znači da u ovoj vrsti smještaja nije bilo moguće boraviti za 400 KM, kao što je to od danas slučaj.

Cijena dnevnog iznajmljivanja apartmana nije se mijenjala i iznosi 30 KM, a nisu korigovani ni cjenovnici za ostale prostorije za boravak.

Tako soba za jedan dan korištenja košta 20 maraka, a ako je neko zakupi na cijeli mjesec, ostvariće veliku uštedu.

“Cijena smještaja u sobi iznosi 300 maraka za mjesec”, navodi se u ovoj odluci Vlade RS, koja je danas stupila na snagu.

Dalje se navodi da kabinet mjesečno košta 600 KM, a apartman za srpskog člana Predsjedništva BiH košta 1.200 maraka mjesečno.

Nenad Stevandić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, kaže da je više puta koristio smještaj u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu, te da zamjerku nije našao.

“Mislim da je to najbolje uređen prostor, gdje se čovjek osjeća i pouzdano i sigurno te, na kraju krajeva, ima direktnu vezu sa svim institucijama Republike Srpske i onima koji zastupaju srpske interese na nivou BiH. Cijene su odlične i da budem iskren, mnogo bolje u odnosu na komercijalne”, rekao je Stevandić za “Nezavisne”.

Za razliku od njega, prostorije u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu nije iznajmljivala Mira Pekić, takođe poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

“Stanujem u stanu u Istočnom Sarajevu, gdje sam živjela i prethodne četiri godine, dok sam bila savjetnik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske. Mislim da su svi srpski predstavnici smješteni u Istočnom Sarajevu. Ovdje stanarina iznosi oko 400 do 450 maraka”, kazala nam je Pekićeva.

(Nezavisne)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare