Antonov: Apsurdni pokušaji Vašingtona da krivicu za krizu prebaci na Moskvu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Antonov: Apsurdni pokušaji Vašingtona da krivicu za krizu prebaci na Moskvu

Ruski ambasador u Americi Anatolij Antonov kritikovao je kao apsurdne pokušaje Vašingtona da odgovornost za globalnu krizu sa hranom prebaci na Rusiju.

  • Pokušaji da se sva odgovornost prebaci na Rusiju apsurdni su i, kao i uvijek, mnogo je laži. Objavljena saopštenja su neprofesionalna, bez adekvatne analize i shvatanja situacije ili odustva želje da se shvati suština problema – istakao je Antonov, komentarišući nedavne izjave direktora američke Agencije za međunarodni razvoj Samante Pauer.

Ruski ambasador naveo je da je do nestašice poljoprivrednih proizvoda došlo zbog posljedica pandemije, prekida u lancu snabdijevanja, inflacije, ubrzane urbanizacije, zamora zemljišta, klimatskih promjena i drugih faktora.

Prema njegovim riječima, odvojeno mjesto u tom nizu imaju i ilegalne antiruske sankcije jer su zabrane namjerno osmišljene da zbune i zastraše strane kompanije i da zakomplikuju njihovu saradnju sa ruskim firmama što je više moguće.

Antonov je istakao da, uprkos svemu, Rusija nastavlja sa naporima da ojača bezbjednost hrane.

TASS podsjeća da Rusija od 2003. godine daje doprinose fondu Svjetskog programa UN za hranu i da je pouzdan i odgovoran snabdjevač svejtskog poljoprivrednog tržišta.

Danas objavljeno

Srpski patrijarh u Herceg Novom – prvi put poslije 43 godine

M.

Ruska PVO odbila napade na Energodar i Zaporožje

M.

Suspendovan pomoćnik načelnika Policijske uprave Banjaluka: Iz MUP Srpske tvrde da je napao policajce u Mrkonjić Gradu

M.

Ostavite komentar