Antivakseri provalili u studio informativnog programa javnog servisa, sve prenosili uživo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Antivakseri provalili u studio informativnog programa javnog servisa, sve prenosili uživo

Protivnici epidemioloških mera i vakcinacije u Sloveniji u petak uveče upali su u prostorije RTV Slovenija i provalili u studio informativnog programa.

Demonstranti već nedeljama protestuju ispred zgrade javnog servisa negodujući sve što ima veze sa pandemijom koronavirusa, prenosi hrvatski “Dnevnik”.

Pod vođstvom Ladislava Trohe, vođe pokreta OPS, protiveći se merama za ograničavanje širenja virusa, demonstranti su u petak oko 20:30 sati pri upadu na slovenski javni radio-televizijski servis dijelili letke u kojima traže “sigurne škole i fakultete bez brnjica”, kako nazivaju maske.

Novinarka Barbara Vidmajer je objavila na Tviteru snimku upada, a pokret je na svom Fejsbuk profilu prenosio upad u prostorije javne televizije.

Morala je da interveniše i policija, koja je, kako prenosi vecer.com, objavila da su neki demonstranti, koji su inače prisustvovali prijavljenom skupu, ušli u zgradu medijske kuće: “Nisu se držali naredbi zaštitara što je dovelo do intervencije policijskih službenika koji su osiguravali javni red”.

Iz zgrade je evakuisano 20-ak demonstranata koji nisu nosili maske, objavila je RTV Slovenija. Protiv prekršitelja biće poduzete mere u skladu sa zakonom, najavila je policija, a generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough u emisiji Odmevi je rekao: ”To je težak napad na našu kuću i javne medije, koji najoštrije osuđujemo. Uloženo je mnogo napora da se ova situacija popravi u četiri meseca”.

”Problemi su prilično značajni. Pravna situacija je složena, RTV je vlasnik zgrade, ali nije vlasnik parcele oko nje. Ovo je javna površina, demonstranti su nažalost imali dozvolu za protest na ovom području. Uprava je učinila mnogo, ali nažalost nije bilo ploda zbog ove složene situacije. Međutim, sve vreme smo na to upozoravali vlasti. Iduće nedelje, na sastanku sazvanom pre ovog događaja, još jednom ću apelovati na vlasti da se pokrenu i učine nešto. Odmah ćemo pojačati sigurnost kuće kako se ne bi događali slični incidenti. Dosad su protesti bili relativno mirni, iako vrlo ometajući, posebno za novinare u informativnoj emisiji TV Slovenija. Nadam se da će vlasti ovom problemu posvetiti veću pažnju, posebno nakon današnjeg događaja. Srećom, nije bilo povređenih”, rekao je generalni direktor RTV Slovenija.

Danas objavljeno

Pandemija korone mogla bi da bude gotova ove godine

M.

Lavrov: Moskva i Berlin zainteresovani da se situacija na Balkanu razvija prema pozitivnom scenariju

M.

SZO traži što prije podatke o vakcinama

M.

Ostavite komentar